Старий іподромний боєць, стандартбредний рисак 2000 року народження, який виборов чимало нагород за своєї бігової кар’єри, виступав у Дистанційних кінних пробігах, неодноразово був чемпіоном України з кінноспортивного туризму, а наразі навчає нових вершників триматися в сідлі. Надійний в лісах і полях, абсолютно безстрашний. Чудово підійде навіть впевненому новачку чи досвідченому в верховій їзді підлітку.

Народився в Запорізькому к/з від Логан Космоса та Ізи. Випробовувався на Київському іподромі з 2002 по 2006. Рекорд жвавості 2.10.
Стаття про те, як він потрапив в руки приватного власника – ТУТ.
У 2016 році п’ятнадцятирічний вершник Іван Гордієнко подолав на ньому дистанцію 65км на Фестиваль кінного туризму #equirandUA, від Бобриці до Мутвицького урочища.

Іліс – багаторазовий переможець і призер змагань з різних кінно-туристичних дисциплін – TREC, Рогейн, Еквіранд. Він добрий, благородний, але вважає себе головним на стайні, тому не варто під’їжжати близько до нього на інших конях.

Участь у змаганнях 2020 рік:
CEN20, 11.07.2020, Arion Endurance, закритий клубний старт, ІІ місце, шв 15,6км/г (вершник Роман Іваненко)
EquirandUA — 2020, Радомишль, 90км (вершник Валерія Корко) 
Майстер-трейл КОЗАЦЬКИЙ РЕЙД, 50км (вершник Марія Гребеник)
CEN20, 26.09.20, Arion Endurance, відкритий клубний старт «Пам’яті Ксенії Криничної« І місце, шв 15 км/г (вершник Олена Степанчук)

Оренда для тренувань: ТАК

Оренда для прогулянок: ТАК

Оренда для змагань: ТАК (Пробіги до 20км, ТРЕК, Рогейн)

Батьки: Логан-Космос – Іза

Рік народження: 2000

Масть: гніда

Порода: стандартбредний рисак

Спорт: туризм, Еквірандо, ТРЕК

Власник: Леся Гордієнко